Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman MOVO verhelpt huisvestingprobleem smurfen.

Nadat de smurfen door de bouw van een energiecentrale uit het smurfendorp in belgië zijn verdreven zochten zij hun toevlucht in de buurt van Lelystad. Toevallig was de SBN Doorman hier op kamp en konden zij de smurfen helpen met het stichting van een nieuw smurfendorp.

Dit jaar waren we met winterkamp op het terrein van scoutinggroep Ascanen in Lelystad. We hebben een heleboel leuke dingen gedaan: Weerwolven rond het kampvuur, cupcakes maken, levend stratego spelen, een bonte avond met theater en zang en nog veel meer. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en ook de leiding heeft genoten van een geslaagd kamp!

Categorieën
SBN-Nieuws

Overzetboot krijgt make-over voor Carnaval

De zeeverkenners hebben afgelopen zaterdag, ter ere van Carnaval, onze overzetboot een ware make-over gegeven. Met spuitbussen in hand hebben zij de boot omgetoverd tot een waar kunstwerk.

Categorieën
SBN-Nieuws

Boten het water uit, einde zeilseizoen.

Met een mooie filmavond is afgelopen week het zeilseizoen afgesloten. De verkenners hebben dapper de regen getrotseert en konden bij terugkomst snel opwarmen bij de kachel met een lekker kopje thee. Na de boten klaar te hebben gemaakt om eruit gehaald te worden kon er lekker gegeten worden en is de avond afgesloten met film, popcorn en warme chocomelk met slagroom.

Gisteren is er hard gewerkt door de leiding en zeeverkenenners om alle boten weer onder de veranda te leggen. We hebben er vertrouwen in dat de boten snel weer strak in de lak te water gaan.

Categorieën
SBN-Nieuws

Leiding test ECO-vlet

Afgelopen zondag is de leiding van de SBN Doorman naar de Kaag gereisd om daar de ECO-vlet te testen. Dank hiervoor aan de Haagse Waterscouts.

Hoewel de eigen vletten toch lekkerder zeilen is er genoten van een heerlijk dagje zonnig zeilen op de Kaag.

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman opnieuw Nederlands Kampioen!

22 t/m 24 september was de leiding zoals ieder jaar naar het NK lelievlet. Hier hebben zij, samen met twee leden van de Cornelis Trompgroep een eerste plaats weten te varen in de open klasse. Hiermee zijn ze voor de tweede keer in drie jaar Nederlands kampioen geworden.

Met een prachtige windkracht van 3 bft was het weer dit jaar perfect om te zeilen. In een competitief veld met veel bekende conculega’s is de 10 uiteindelijk eerste geworden en de 1229 vierde. De volledige uitslagen zijn hieronder te vinden:

https://lszw.scouting.nl/winnaars/uitslagen-archief/category/23-2023

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman wint bij zeilen op RZW 2023

Afgelopen zaterdag 2 september hebben de leiding en de zeeverkenners weer meegedaan aan de jaarlijkse Roei, Zeil en Wrikwedstrijden. Bij dit evenement nemen de groepen uit de regio het tegen elkaar op om te bepalen wie er het beste kan roeien, wrikken en zeilen.

Prijzen RZW 2023 naast die van het jaar daarvoor.

Dit jaar is de SBN flink in de prijzen gevallen met een 1e en 2e plaats voor het zeilen bij de junioren en een 1e plaats voor het wrikken en zeilen bij de senioren.

Na een grauw, windstil begin van de dag brak het zonnetje door en onststond er toch een licht briesje, perfect op tijd voor de zeilwedstrijd. Deze werd gevaren door de senioren en junioren tegelijkertijd en de SBN Doorman is 1e, 2e en 3e gefinished hierbij. De zeeverkenners hebben de senioren van de andere groepen hierbij ver achter zich gelaten.

De uitslagen van de wedstrijden zijn hier binnenkort te vinden:

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman Opent haar deuren!

16 september tussen 11:00 en 16:30 organiseert de SBN Doorman MOVO een open dag! Als jij wilt leren (wedstrijd)zeilen, vuur stoken, knopen en nog veel meer! Kom dan mee met de boot naar ons eiland!

Categorieën
SBN-Nieuws

Kinderen SBN Doorman MOVO redden kroning princes Peach

Dit zomerkamp waren de zeeverkenners en welpen van de SBN Doorman MOVO uitgenodigd om de kroning van princes Peach (heden koninging) bij te wonen. Echter sloeg al gauw het noodlot toe, Bowser ontvoerde Mario en de kroon en Luigi werd door zijn kwaadaardige tweelingbroers Wario en Waluigi gegijzeld.

Groepsfoto voordat de welpen naar huis gaan

Er leek geen hoop meer te zijn voor het paddenstoelen-koningkrijk maar gellukig kon Toad met hulp van de verkenners en welpen Mario en Luigi bevrijden.

Bonte avond

Dit jaar zijn de kinderen op kamp gegaan naar een bekende plek, Boterhuiseiland op de kagerplassen! In mariothema hebben zij hier getimmert en geschildert, geroeid en gewrikt, gesport en gechilled. Met zelfs nog een zeilwedstrijd tegen de Willem de Zwijger (uiteraard gewonnen door de Doorman) was het kamp druk, maar wel heel erg leuk.

Gave foto’s van de wedstrijd tegen de Willem de Zwijger, Cornelis Tromp en Oranjeblauw

Foto’s gemaakt door Rens en Hannah.

Categorieën
SBN-Nieuws

Kaagcup 2023

Tijdens het Hemelvaart weekend zijn de verkenners met de leiding bij de kaagcup geweest. Dit is een jaarlijkse zeilwedstrijd met allemaal andere scoutinggroepen! De kaagcup bestaat uit twee dagen waarop je wedstrijden vaart. Op de vrijdag vaar je kwalificaties en op zaterdag heb je de beslissende ronde!  

De 1030 deed mee in de instructieklasse en zijn uiteindelijk 6de geworden! De 1102 voer in de standaard verkenner klasse en die zijn derde geworden! De leiding deed met twee boten mee in de vrije klasse, de 1229 en de 10. De 1229 is 7de geworden en de 10 eerste! Hierdoor hebben we ook nog de wisselbeker van de vrije klasse bemachtigd! 

Los van de geslaagde resultaten was het natuurlijk ook heel gezellig. We hebben lekker spelletjes gespeeld, heerlijk gegeten en genoten van het lekkere weer. Ook hebben de verkenners van alles geruild met mensen van andere groepen. We hebben allemaal heel veel plezier gehad! Volgend jaar zijn we weer van de partij! ⛵

Categorieën
SBN-Nieuws

Wakkerdam een stuk veiliger!

Dit winterkamp stond in het teken van het verslaan van de weerwolven! De welpen hebben amuletten verzameld om de oerwolf te verslaan. De verkenners hebben de training voor echte weerwolfjagers afgerond door hun schild compleet te maken. Door de inzet en het enthousiasme van de kinderen is Wakkerdam nu een stuk veliger! Bedankt allemaal!

Pupquizzen met de verkenners!
Mooie lucht toen we aankwamen na een spel.
En natuurlijk de gebruikelijke groepsfoto! (Met daarop het schild van de verkenners te zien als je goed kijkt🙂)

We hebben een heel geslaagd kamp gehad! We hebben lekker gegeten (bedankt kookstaf!), leuke spellen gespeeld, heel lekker geslapen en het was super gezellig! Bedankt alle lieve verkenners en welpen dat jullie er waren en voor jullie enthousiasme! en bedankt naar alle leiding voor het organiseren en invullen van het kamp!