Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman nr 10 wint eerste plaats in Hoorn

Het weekend van 7-9 juni is de SBN Doorman naar Hoorn afgereisd om daar deel te nemen aan de Leliecup. Hier hebben ze op de valreep een eerste plaats weten te behalen. Na de zaterdag bij hoge golven aan lager wal geraakt te zijn en gered te zijn door de reddingsbrigade, heeft het team de zondag hard gevaren en is uiteindelijk precies gelijk geïndigd met de nummer twee. De regels stellen dan dat de laatste wedstrijd telt en hiermee is net de eerste plaats gehaald.

De zaterdagavond is er ook nog met een aantal roergangers van andere boten een stukje gezeild in de 10 om kennis uit te wisselen en gewoon gezellig een rondje te varen.

We willen de organisatie en de reddingsbrigade hartelijk bedanken, volgend jaar doen we graag weer mee! (maar dan zonder reddingsactie).

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman wint Kaagcup

Afgelopen weekend is de SBN Doorman zoals ieder jaar weer naar de Kaag gevaren om daar mee te doen aan de Kaagcup, het op één na grootste zeilevenement van Nederland. Tegen 314 deelnemende boten heeft de leiding zich 2e en 4e weten te plaatsen in het hoogste veld van de open klasse met de 10 en de 1229. De zeeverkenners zijn in het hoogste veld van de standaardklasse 24e en 26e geworden met de 1102 en 1030.

Het was een heerlijk weekend met een tweetal hele spannende wedstrijden met op de zaterdag zelfs een heuze fotofinish. Gefeliciteerd aan Team 285 van de Anna Paulowna en Storm 1361 van de Cornelis Tromp met hun eerste en derde plaats! De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman MOVO verhelpt huisvestingprobleem smurfen.

Nadat de smurfen door de bouw van een energiecentrale uit het smurfendorp in belgië zijn verdreven zochten zij hun toevlucht in de buurt van Lelystad. Toevallig was de SBN Doorman hier op kamp en konden zij de smurfen helpen met het stichting van een nieuw smurfendorp.

Dit jaar waren we met winterkamp op het terrein van scoutinggroep Ascanen in Lelystad. We hebben een heleboel leuke dingen gedaan: Weerwolven rond het kampvuur, cupcakes maken, levend stratego spelen, een bonte avond met theater en zang en nog veel meer. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en ook de leiding heeft genoten van een geslaagd kamp!

Categorieën
SBN-Nieuws

Overzetboot krijgt make-over voor Carnaval

De zeeverkenners hebben afgelopen zaterdag, ter ere van Carnaval, onze overzetboot een ware make-over gegeven. Met spuitbussen in hand hebben zij de boot omgetoverd tot een waar kunstwerk.

Categorieën
SBN-Nieuws

Boten het water uit, einde zeilseizoen.

Met een mooie filmavond is afgelopen week het zeilseizoen afgesloten. De verkenners hebben dapper de regen getrotseert en konden bij terugkomst snel opwarmen bij de kachel met een lekker kopje thee. Na de boten klaar te hebben gemaakt om eruit gehaald te worden kon er lekker gegeten worden en is de avond afgesloten met film, popcorn en warme chocomelk met slagroom.

Gisteren is er hard gewerkt door de leiding en zeeverkenenners om alle boten weer onder de veranda te leggen. We hebben er vertrouwen in dat de boten snel weer strak in de lak te water gaan.

Categorieën
SBN-Nieuws

Leiding test ECO-vlet

Afgelopen zondag is de leiding van de SBN Doorman naar de Kaag gereisd om daar de ECO-vlet te testen. Dank hiervoor aan de Haagse Waterscouts.

Hoewel de eigen vletten toch lekkerder zeilen is er genoten van een heerlijk dagje zonnig zeilen op de Kaag.

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman opnieuw Nederlands Kampioen!

22 t/m 24 september was de leiding zoals ieder jaar naar het NK lelievlet. Hier hebben zij, samen met twee leden van de Cornelis Trompgroep een eerste plaats weten te varen in de open klasse. Hiermee zijn ze voor de tweede keer in drie jaar Nederlands kampioen geworden.

Met een prachtige windkracht van 3 bft was het weer dit jaar perfect om te zeilen. In een competitief veld met veel bekende conculega’s is de 10 uiteindelijk eerste geworden en de 1229 vierde. De volledige uitslagen zijn hieronder te vinden:

https://lszw.scouting.nl/winnaars/uitslagen-archief/category/23-2023

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman wint bij zeilen op RZW 2023

Afgelopen zaterdag 2 september hebben de leiding en de zeeverkenners weer meegedaan aan de jaarlijkse Roei, Zeil en Wrikwedstrijden. Bij dit evenement nemen de groepen uit de regio het tegen elkaar op om te bepalen wie er het beste kan roeien, wrikken en zeilen.

Prijzen RZW 2023 naast die van het jaar daarvoor.

Dit jaar is de SBN flink in de prijzen gevallen met een 1e en 2e plaats voor het zeilen bij de junioren en een 1e plaats voor het wrikken en zeilen bij de senioren.

Na een grauw, windstil begin van de dag brak het zonnetje door en onststond er toch een licht briesje, perfect op tijd voor de zeilwedstrijd. Deze werd gevaren door de senioren en junioren tegelijkertijd en de SBN Doorman is 1e, 2e en 3e gefinished hierbij. De zeeverkenners hebben de senioren van de andere groepen hierbij ver achter zich gelaten.

De uitslagen van de wedstrijden zijn hier binnenkort te vinden:

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman Opent haar deuren!

16 september tussen 11:00 en 16:30 organiseert de SBN Doorman MOVO een open dag! Als jij wilt leren (wedstrijd)zeilen, vuur stoken, knopen en nog veel meer! Kom dan mee met de boot naar ons eiland!

Categorieën
SBN-Nieuws

Kinderen SBN Doorman MOVO redden kroning princes Peach

Dit zomerkamp waren de zeeverkenners en welpen van de SBN Doorman MOVO uitgenodigd om de kroning van princes Peach (heden koninging) bij te wonen. Echter sloeg al gauw het noodlot toe, Bowser ontvoerde Mario en de kroon en Luigi werd door zijn kwaadaardige tweelingbroers Wario en Waluigi gegijzeld.

Groepsfoto voordat de welpen naar huis gaan

Er leek geen hoop meer te zijn voor het paddenstoelen-koningkrijk maar gellukig kon Toad met hulp van de verkenners en welpen Mario en Luigi bevrijden.

Bonte avond

Dit jaar zijn de kinderen op kamp gegaan naar een bekende plek, Boterhuiseiland op de kagerplassen! In mariothema hebben zij hier getimmert en geschildert, geroeid en gewrikt, gesport en gechilled. Met zelfs nog een zeilwedstrijd tegen de Willem de Zwijger (uiteraard gewonnen door de Doorman) was het kamp druk, maar wel heel erg leuk.

Gave foto’s van de wedstrijd tegen de Willem de Zwijger, Cornelis Tromp en Oranjeblauw

Foto’s gemaakt door Rens en Hannah.