Informatie

De SBN Doorman MOVO organiseert opkomsten voor een aantal leeftijdsgroepen, ”speltakken” genoemd. Op die manier is er uitdagend programma voor alle leeftijden. 

Naast onze leiding en leden is er ook een een enthousiaste groep vrijwilligers die zich elke week weer inzet om dit allemaal mogelijk te maken.

Speltakken

Welpen

De Welpen is onze jongste speltak. Hier leren kinderen kennis maken met het water en wordt er vooral lekker samen gespeeld op ons eiland. De welpen gaan samen op kamp en doen mee aan regionale speldagen met alle andere groepen uit de regio.

  • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
  • Tijdstip: zaterdag 12:00 t/m 14:00
  • Tarief: €16 per maand

Zeeverkenners

Bij de Zeeverkenners leren kinderen alles met betrekking tot de boten, zeilen, roeien, wrikken en spelen op het water. Van zeilinstructie tot bootonderhoud. De verkenners doen mee aan zeilwedstrijden zoals de kaagcup, de roei zeil en wrikwedstrijden en de 24 uurs race.

Bij de SBN Doorman MOVO is het tevens mogelijk voor kinderen om hun CWO I, II en III te halen.

  • Leeftijd: 11 t/m 16 jaar
  • Tijdstip: zaterdag 12:30 tot 17:30 (16:30 in de winter)
  • Tarief: €21,- per maand


Wilde Vaart

Bij de Wilde Vaart ga je onder begeleiding je eigen avonturen leven. Doe mee aan wedstrijden van andere groepen of ga op zeiltocht met je boot. De Wilde Vaart gaat ook naar het NK-lelievlet.

  • Leeftijd: 16 jaar en ouder
  • Tijdstip: zaterdag en/of zondag
  • Tarief: €21 per maand

De Groep

Stichting

De stichting van de SBN Doorman MOVO groep beheert al het (spel)materiaal van de groep. Hieronder valt het eiland, clubhuis en het varend materiaal. Daarnaast houden ze onder andere contact met de gemeente Rotterdam en Scouting Nederland.


Leiding

Voor elke speltak is er een eigen leiding team dat zich inzet om op zaterdag een leuk en uitdagend programma te draaien. Dit zijn jonge en enthousiaste vrijwilligers met vaak een achtergrond binnen de groep zelf. 


Vrijwilligers

Onze groep draait volledig op vrijwilligers. Naast de stichting en het leiding team hebben we ook vrijwilligers die zich inzetten om het terrein er strak uit te laten zien en voor andere vereniging gerelateerde taken. Heeft u ook interesse om bij te dragen aan onze mooie waterscouting vereniging, neem dan contact op via het contact formulier.