Categorieën
SBN-Nieuws

3e plaats op Nederlands Kampioenschap

23 t/m 25 september is de leiding van de SBN Doorman MOVO naar het NK-lelievlet geweest in Zeewolde. Nadat de verschillende klasses van de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) vorig jaar officiële NK-status hebben gekregen heeft het oude leidingteam van de Doorman de kampioenstitel mee naar huis genomen.


Dit jaar was het weer een hele operatie om de boten naar Zeewolde te krijgen. Meerdere sets zeilen voor elke weersomstandigheid en nieuwe verbeterde trimindeling gingen mee en met een last-minute zeilnummer wissel van 1229 naar 10 konden de wedstrijden van start. Korte banen en heel lichte wind maakte de verschillen klein op het water van het nuldernauw. Helaas is het niet gelukt om de titel te verdedigen maar met een 3e prijs en de motivatie om volgend jaar nog beter te zeilen kwam een prachtig weekend tot zijn einde.