Categorieën
SBN-Nieuws

Versoepelingen maatregelen rondom COVID

Per 01-06-2020 worden de maatregelen rondom COVID versoepeld. Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland en de Gemeente Rotterdam hebben wij ook besloten sommige maatregelen te versoepelen.

De belangrijkste veranderingen zijn als volgt: – Opkomsten zijn binnen weer mogelijk. Hierdoor betekent het ook dat we opkomsten bij regen niet meer af hoeven te zeggen. (Belangrijk voor komende zaterdag!) We zorgen voor adequate ventilatie bij activiteiten binnen. Deze ruimtes worden als ze gebruikt worden ook meegenomen in de schoonmaak, wat betekent dat deze voor de welpen-opkomst, tussen de opkomsten en na de verkenner-opkomst gereinigd worden, inclusief de vloer.

  • Er mag weer eten en drinken uitgedeeld worden op het eiland. Dit betekent dat we bijvoorbeeld weer siroop kunnen schenken, en activiteiten met eten (bijvoorbeeld marshmallow bakken, dropveter knopen) weer mogelijk zijn. Gezamenlijke lunches zijn nog geen onderdeel van het vaste programma, gezien de nieuwe opkomsttijden en om risico’s te verminderen.
  • Voor de zeeverkenners geldt dat contactsporten zonder anderhalve meter afstand onderling (tussen de zeeverkenners) weer mogelijk is. Buiten deze sporten (spellen) om blijft de anderhalve meter afstand van kracht.
  • Voor de zeeverkenners geldt dat zodra de boten te water gelaten worden, er weer gevaren kan gaan worden met maximaal 3 personen per Lelievlet. Er wordt aandacht besteedt aan de uitvoering van manoeuvres met anderhalve meter afstand.

De veranderingen staan ook uitgebreid beschreven in het nieuwe COVID protocol, deze is opvraagbaar bij de leiding.