Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman wint bij zeilen op RZW 2023

Afgelopen zaterdag 2 september hebben de leiding en de zeeverkenners weer meegedaan aan de jaarlijkse Roei, Zeil en Wrikwedstrijden. Bij dit evenement nemen de groepen uit de regio het tegen elkaar op om te bepalen wie er het beste kan roeien, wrikken en zeilen.

Prijzen RZW 2023 naast die van het jaar daarvoor.

Dit jaar is de SBN flink in de prijzen gevallen met een 1e en 2e plaats voor het zeilen bij de junioren en een 1e plaats voor het wrikken en zeilen bij de senioren.

Na een grauw, windstil begin van de dag brak het zonnetje door en onststond er toch een licht briesje, perfect op tijd voor de zeilwedstrijd. Deze werd gevaren door de senioren en junioren tegelijkertijd en de SBN Doorman is 1e, 2e en 3e gefinished hierbij. De zeeverkenners hebben de senioren van de andere groepen hierbij ver achter zich gelaten.

De uitslagen van de wedstrijden zijn hier binnenkort te vinden:

Categorieën
SBN-Nieuws

SBN Doorman Opent haar deuren!

16 september tussen 11:00 en 16:30 organiseert de SBN Doorman MOVO een open dag! Als jij wilt leren (wedstrijd)zeilen, vuur stoken, knopen en nog veel meer! Kom dan mee met de boot naar ons eiland!

Categorieën
SBN-Nieuws

Kinderen SBN Doorman MOVO redden kroning princes Peach

Dit zomerkamp waren de zeeverkenners en welpen van de SBN Doorman MOVO uitgenodigd om de kroning van princes Peach (heden koninging) bij te wonen. Echter sloeg al gauw het noodlot toe, Bowser ontvoerde Mario en de kroon en Luigi werd door zijn kwaadaardige tweelingbroers Wario en Waluigi gegijzeld.

Groepsfoto voordat de welpen naar huis gaan

Er leek geen hoop meer te zijn voor het paddenstoelen-koningkrijk maar gellukig kon Toad met hulp van de verkenners en welpen Mario en Luigi bevrijden.

Bonte avond

Dit jaar zijn de kinderen op kamp gegaan naar een bekende plek, Boterhuiseiland op de kagerplassen! In mariothema hebben zij hier getimmert en geschildert, geroeid en gewrikt, gesport en gechilled. Met zelfs nog een zeilwedstrijd tegen de Willem de Zwijger (uiteraard gewonnen door de Doorman) was het kamp druk, maar wel heel erg leuk.

Gave foto’s van de wedstrijd tegen de Willem de Zwijger, Cornelis Tromp en Oranjeblauw

Foto’s gemaakt door Rens en Hannah.

Categorieën
SBN-Nieuws

Kaagcup 2023

Tijdens het Hemelvaart weekend zijn de verkenners met de leiding bij de kaagcup geweest. Dit is een jaarlijkse zeilwedstrijd met allemaal andere scoutinggroepen! De kaagcup bestaat uit twee dagen waarop je wedstrijden vaart. Op de vrijdag vaar je kwalificaties en op zaterdag heb je de beslissende ronde!  

De 1030 deed mee in de instructieklasse en zijn uiteindelijk 6de geworden! De 1102 voer in de standaard verkenner klasse en die zijn derde geworden! De leiding deed met twee boten mee in de vrije klasse, de 1229 en de 10. De 1229 is 7de geworden en de 10 eerste! Hierdoor hebben we ook nog de wisselbeker van de vrije klasse bemachtigd! 

Los van de geslaagde resultaten was het natuurlijk ook heel gezellig. We hebben lekker spelletjes gespeeld, heerlijk gegeten en genoten van het lekkere weer. Ook hebben de verkenners van alles geruild met mensen van andere groepen. We hebben allemaal heel veel plezier gehad! Volgend jaar zijn we weer van de partij! ⛵

Categorieën
SBN-Nieuws

Wakkerdam een stuk veiliger!

Dit winterkamp stond in het teken van het verslaan van de weerwolven! De welpen hebben amuletten verzameld om de oerwolf te verslaan. De verkenners hebben de training voor echte weerwolfjagers afgerond door hun schild compleet te maken. Door de inzet en het enthousiasme van de kinderen is Wakkerdam nu een stuk veliger! Bedankt allemaal!

Pupquizzen met de verkenners!
Mooie lucht toen we aankwamen na een spel.
En natuurlijk de gebruikelijke groepsfoto! (Met daarop het schild van de verkenners te zien als je goed kijkt🙂)

We hebben een heel geslaagd kamp gehad! We hebben lekker gegeten (bedankt kookstaf!), leuke spellen gespeeld, heel lekker geslapen en het was super gezellig! Bedankt alle lieve verkenners en welpen dat jullie er waren en voor jullie enthousiasme! en bedankt naar alle leiding voor het organiseren en invullen van het kamp!

Categorieën
SBN-Nieuws

Jaarplanning SBN Doorman 2023

Na een gezellige nieuwjaarsreceptie en een eerste opkomst is het nieuwe jaar van start. Met weer een hoop weekenden, kampen, speldagen en wedstrijden beloofd het een mooi jaar te worden. Ben je benieuwd naar die activiteiten? Check dan gauw even de jaarplanningen hieronder!

Ben je nog geen lid maar zie je dit wel zitten? Stuur ons dan een berichtje en kom kijken!

Categorieën
SBN-Nieuws

Boten het water uit, einde zeilseizoen

Vandaag hebben de Zeeverkenners super hard gewerkt om samen met de leiding alle boten weer uit het water te slepen, om te keren, schoon te maken en veilig onder de veranda te leggen.

Sommige boten zagen er beter uit dan anderen maar we hebben er vertrouwen in dat ze er volgend jaar allemaal weer prachtig uit zien.

We hopen volgend jaar snel weer het water op te kunnen!

Categorieën
SBN-Nieuws

Nieuws uit Galië: welpen redden bruiloft Heroïx

Toen de welpen uitgenodigd waren om 21 t/m 24 oktober de bruiloft van Heroïx en Bellefleur bij te wonen waren zij natuurlijk vereerd. Eenmaal aangekomen bleek al gauw dat er iets niets helemaal haaks was, er was helemaal niemand aanwezig in het dorp. Plots viel er een lei op de mat waarin Asterix uitlegde dat alle dorpsbewoners ontvoerd waren door Julius Ceasar. De welpen wisten meteen wat ze moesten doen en hebben samen met Asterix en Obelix de dorpsbewoners bevrijd zodat de Bruiloft door kon gaan.

”Ik ben de Welpen uit Doormanië zeer dankbaar, het zijn de stoerste krijgers die ik ooit ontmoet heb” – Heroïx

”Zonder de welpen had ik dit mysterie nooit kunnen oplossen” – Asterix

Uitnodiging van de Bruiloft waar de Welpen de dorpsbewoners redden en Julius Ceasar versloegen.
Categorieën
SBN-Nieuws

3e plaats op Nederlands Kampioenschap

23 t/m 25 september is de leiding van de SBN Doorman MOVO naar het NK-lelievlet geweest in Zeewolde. Nadat de verschillende klasses van de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) vorig jaar officiële NK-status hebben gekregen heeft het oude leidingteam van de Doorman de kampioenstitel mee naar huis genomen.


Dit jaar was het weer een hele operatie om de boten naar Zeewolde te krijgen. Meerdere sets zeilen voor elke weersomstandigheid en nieuwe verbeterde trimindeling gingen mee en met een last-minute zeilnummer wissel van 1229 naar 10 konden de wedstrijden van start. Korte banen en heel lichte wind maakte de verschillen klein op het water van het nuldernauw. Helaas is het niet gelukt om de titel te verdedigen maar met een 3e prijs en de motivatie om volgend jaar nog beter te zeilen kwam een prachtig weekend tot zijn einde.

Categorieën
SBN-Nieuws

Overwinning bij Kaagcup 2022

Gister en eergisteren hebben Verkenners, leiding en Wilde Vaert met hevige wind, samen met ruim driehonderd andere boten een drietal hele gave wedstrijden gevaren. Na een gescheurd zeil en een gespleten giek zag het er niet goed uit op vrijdag maar toch hebben alle boten van de SBN Doorman MOVO zich weten te plaatsen in het hoogste veld binnen hun klasse. Zaterdag werd de wind er niet minder op maar men gaf de moed niet op en dat heeft twee hele mooie nieuwe prijzen opgeleverd.

In de instructieklasse zijn de verkenners samen met Sjoerd als begeleider eerste in de 1102 geworden en in de open klasse is de 10 onder leiding van Arjan Blansjaar ook eerste geworden.

Het leidingteam in de 1229 en de Wilde Vaert in de 1030 zijn respectievelijk 10e en 14e geworden in de open klasse. Ook zeker een heel mooi resultaat.

Voor de volledige uitslag kun je terecht op de website van de kaagcup: https://kaagcup.scouting.nl/uitslagen-menu/archief-phoca